Retsept

Kana valge veini kastmes

Kana valge veini kastmes

Küpsetusaeg: 15-16 minutit

Ettevalmistamisaeg: 30 minutit

Koostisosad

Koostisained: (umbes) 1 kg kana, 2 supilusikatäit võid või margariini, 1 supilusikatäis soja või magusat paprikat, 3-4 basiilikulehte, 1 1⁄2dl kuiva valget veini (150 ml); Kastme jaoks: 100 ml koort, 1 supilusikatäis maisijahu näputäis vürtsisoola, 1⁄2 mõrumandlit; Garneerimiseks: 200 g heledaid või tumedaid viinamarju, 20 g mandlihelbeid.

Ettevalmistamine

1.Peske ja kuivatage kana, lõigake see ports- joniteks ja eemaldage rasvased osad. 2.Pange või või margariin anumasse, katke see ja sulatage 1 minuti jooksul võimsusel 500 W, segage hulka magus paprika või soja ja pintseldage segu kanale. Pange kana anumasse ja lisage basiilikulehed ja vein. 3.Katke anum ja küpsetage 12 minutit võimsusel 750 W. 4.Segage maisijahu koore sisse ja valage segu kanale peale. Jätkake küpsetamist (anum peab olema kaetud) 2-3 minuti vältel võimsusel 750 W. Lisage soovi korral soola ja riivitud mandleid. 5.Lõigake viinamarjad pooleks ja eemaldage seemned, pruunistage mandlihelbed. 6.Asetage kana serveerimistaldrikule ja garneerige see viinamarjade ja mandlitega.